Printen op handgeschept papier
1 Het papier van 'The Papermakers' heeft een redelijke glad oppervlak en is daarom zeer geschikt voor het printen van met laserjet of inktjet. Het is erg handig als je een printer hebt met een extra zijlade waar je het papier een voor een in kan laden. Als je op zoek bent naar een nieuwe printer, kijk dan vooral even of hij de optie printen op handgemaakt papier heeft. Veel nieuwe printers hebben dit tegenwoordig. Zelf heb ik een HP envy 5030 inktjet en een HP Colour Lasterjet Pro M454DN. Beiden printen goed op het papier van 'The Papermakers'.


2 Het belangrijkste bij het printen op handgeschept papier is dat de printer-instellingen goed staan. Als je dit allemaal goed instelt, dan is de rest heel makkelijk. In mijn geval ga ik naar het HP smart centrum op mijn laptop. Hier ga ik voor geavanceerde instellingen - voorkeuren - papier en lade beheer. Hier kies ik zwaar grof papier, en hier stel ik ook de maat van het papier goed in.


3 'Slow printing' helaas kun je met dit papier geen hele stapel in een keer afdrukken. Ik voer de papiertjes een voor een aan de printer. Het papier is handgemaakt en ieder papiertje heeft weer een iets andere vorm of randje. Bij het een voor een invoeren van het papier zorg ik dat ieder papiertje recht de printer in gaat. Zo zorg ik ervoor dat alles recht gedrukt is.


4 Print altijd eerst een test. Als je in kleur gaat printen, kijk dan altijd eerst hoe de kleuren op het papier uitkomen. Dit kan heel anders zijn dan standaard papier. Als je het beste resultaat wilt, zorg er dan voor dat je wat tijd investeert in het instellen van de kleur voorkeuren van je printer. Als je dit eenmaal gedaan hebt staat het meteen goed voor de rest van al je printopdrachten!


5 Zorg ervoor dat je de printer goed reinigt. Als je prints van hoge kwaliteit wilt blijven printen, reinig dat de printer intern regelmatig. Er kan hier en daar van de gerafelde randjes van het papier iets in de printer achterblijven.